Tuesday, August 2, 2011

Dinsdag 2 augustus, Pacific Rim NP

De eerste B van B&B was een kleine ramp, hopelijk dat de tweede B goed is.
Maar, al om 7 uur lijkt die 2e B goed te komen; we ruiken een goede baconlucht. Goed teken. Klokslag 8 uur worden we verwacht in de eetkamer van Robin en Duncan. Niks ontbijten tussen 7 en half 10 dus.
Wij zitten aan tafel met een stel uit Duitsland. Beetje ongemakkelijk om op je nuchtere maag al een tafelconversatie te starten met mensen die je nog nooit hebt gezien, maar Henk is hierin meesterlijk. Small talk over wat zij al hebben gezien in Canada en wat wij zoal hebben gedaan.
We krijgen een voorgerecht (jaja, bij het ontbijt!), een soort abrikozenmoes met room. Delicious, never had something like that. Huisbaas Duncan vraagt waar we gisteravond hebben gegeten. De Duitse gasten hebben braaf geluisterd en zijn naar het restaurant gegaan wat Duncan had aangeraden. Wij dus niet.
Gang twee van het ontbijt bestaat uit pannenkoekjes met bacon. Ook hier veel oh's en ah's, terwijl de tafelconversatie voortkabbelt. Hulde aan Henk.

Na het ontbijt gaan we naar Radar Hill. Hier was tijdens de Koude Oorlog een radarpost om de Russen in de gaten te houden. Het is nu een uitzichtspunt, maar met zoveel bomen ervoor en mist tussen de bergen is er niet zoveel te zien.

Verder naar Gryce Bay, een kleine baai waar volgens de boekjes zeehonden zouden kunnen liggen. Dat blijkt  niet zo te zijn, maar de baai is mooi. Veel watervogels (reigerachtigen) die in het ondiepe water stokstijf op eten staan te wachten. Boven ons cirkelt een eagle en op de kant mooie rode vogeltjes. Het water staat hier stil, een soort wad, en het stinkt onwijs.


Een van de bijzonderheden van Pacific Rim NP is het regenwoud. We lopen de Schooners Cove trail, een wandeling die door dit regenwoud gaat. Een geweldige route, tussen metershoge oude cederbomen met onwijs dikke stammen, bemoste andere bomen, varens en planten die wij alleen van Intratuin kennen. Door het bos is een boardwalk gemaakt, met veel trappen. Regenwoud... veel regen dus. En dat klopt, want van de 324 centimeter (!!!) die er per jaar in Tofino valt, hebben wij in de twee dagen dat we er waren veel gehad. Gelukkig vandaag niet de hele dag, alleen vanochtend vroeg en laat in de middag.


De route eindigt op een groot zandstrand met rotsen, die helemaal vol zitten met mosselen, zeesterren en wateranemonen. Zo mooi. We zitten er zeker een uur.


We rijden door naar Ucluelet, een plaatsje aan de andere kant van Long Beach. We lopen een deel van de   Wild Pacific Trail. Een mooie route langs de rotsige kust en langs een kleine vuurtoren.

Omdat de lucht inmiddels behoorlijk dicht zit en het begint te miezeren, gaan we terug naar de B&B. Lezen en in slaap gevallen ...
's Avonds na het eten gaan we opnieuw naar het prachtige strand van Tofino. Het water staat nog lager dan gisteravond, dus er zijn veel meer zeedieren te bekijken op de rotsen. Pas als gaat schemeren, gaan we terug naar het huis. Net op tijd binnen ...pff, stel je voor dat we het huis niet terug kunnen vinden.

No comments:

Post a Comment