Friday, August 5, 2011

Vrijdag 5 augustus, Vancouver

De laatste dag, terug naar waar we begonnen. Vancouver. Laat opgestaan in Victoria, via een scenic route langs de kust omhoog gereden naar Swartz Bay voor de ferry naar Vancouver. Onderweg hebben we ons vergaapt aan de onbeschoft grote huizen die langs de kust staan. Wat een geweldige plek om te wonen.

De ferry van 12 uur is net weg als wij aankomen, dus we moeten wachten op die van 1 uur. De overtocht duurt anderhalf uur, de langste van deze vakantie. We varen tussen de Gulf Islands door. Stralende zon, lekker windje, genieten.


In Vancouver is het druk. In file rijden we naar Granville Island, een klein schiereiland tegenover Downtown Vancouver, onder de Granville Street Bridge. Omdat we aan de verkeerde kant van het eiland uitkomen, moeten we met de watertaxi naar de overkant. Ooit was Granville Island een industriegebied - er staat nog een betonfabriek, maar tegenwoordig is het een buurt met kunstgaleries, winkels, restaurantjes, een overdekte markt met etenswaren, theaters, een brouwerij en de Canadese kunstacadamie.
De overdekte markt is een feest van geuren en kleuren. Mooi opgestapeld fruit, Italiaanse pasta's, vis, kaas, groente, chocola, brood, gebak. En bij veel kraampjes kun je ook eten. Om 5 uur beginnen we aan onze lunch bij de pastakraam. Thuis een keertje namaken, te lekker.En nu zitten we in een veel te warme hotelkamer bij Vancouver Airport een troosteloze flatwijk. Veel lawaai buiten van auto's en vliegtuigen, een slecht werkende airco, we hebben zewel eens beter gehad! Maar
wat maakt het uit, morgen vliegen we terug.
We kunnen terugkijken op een heerlijke vakantie. Onwijs veel gezien, en vooral heel gevarieerd. Regenwoud, kust, hooggebergte, meren, oceaan, eilanden, bossen, veerboten, gletsjers, alpineweiden, wetlands, sneeuw, zon, regen. En dat in drie weken!
In de koffers een berg wasgoed en een paar theelepeltjes. Op de computer de verhalen en de foto's. In het hoofd de herinneringen. Canada zal morgen onder ons wegglijden, maar zeker nog lang in onze gedachten blijven.

1 comment:

  1. Zoo helemaaaaal bijgelezen:D Mooie foto's en mooie dingen gezien! Dus vanaf nu kan ik iedereen die op reis gaatn aar Canada naar jullie sturen voor tips! Ga zelf een reisgids schrijven;) xx lis

    ReplyDelete