Wednesday, August 1, 2018

1 augustus - Kelowna


We worden vanochtend allebei behoorlijk gammel wakker. Slecht geslapen. Het was ongelooflijk heet in de kamer. Ik ben midden in de nacht nog in de weer geweest om de ventilator dichterbij te krijgen, maar als gevolg van een te kort snoer lukte dit niet. We zijn niet de enigen met een slechte nacht, want bij de receptie wordt ook door anderen geklaagd. Bij de kamers aan de zuidkant zagen we gisteravond al overal de ventilatoren in de open ramen staan. Blijkbaar hielp dat niet.
En er is meer klein leed: de beloofde föhn op de kamer is er niet en het kost behoorlijk wat moeite om er een van een andere kamer te laten halen. In het winkeltje moet ik voor een bekertje yoghurt van 90 gram 2 dollar betalen. Op mijn ‘Is this a serious price?’ wordt niet gereageerd.
De uitchecktijd voor het resort is 11 uur. Om 10 uur besluiten we om te vertrekken en de tweede nacht hier te cancellen. Ondanks het feit dat het hele computersysteem down is (en dus ook onze bijgekochte high speed wifi) lukt dit en we pakken onze spullen bij elkaar. Dit gaat naarmate de vakantie langer duurt steeds sneller.

Om 10:15 rijden we weg, op weg naar Kelowna, een stad aan het Okanogan meer. Een mooie route door een open heuvellandschap en langs mooie meertjes.Hoe dichter we bij Kelowna komen, hoe meer fruitbomen en wijngaarden we zien. Van bovenaf zien we het Okanoganmeer liggen, gaaf gezicht.

Bij het Best Western hotel in Kelowna West is het nog een gedoe om in te checken. We hadden al een nacht geboekt via Booking, maar dat was voor 2 augustus. En nu willen we er een nacht bij. Blijkbaar zijn dat twee verschillende dingen en is de macht van Booking.com groot, want Best Western kan dit niet even makkelijk regelen. Uiteindelijk lukt het, via cancellen en opnieuw boeken en meer moeilijk gedoe.

’s Middags zwemmen en zonnen we in het City Park aan het Okanogan meer. Een mooi park met een zandstrand en ligweides, sportvelden, waterglijbanen, kleedhokjes etc., midden in de stad. Veel gezinnen met koelboxen vol eten op karretjes. Pech voor hen is dat er niet meer gebarbecued mag worden in verband met brandgevaar. Dit verbod geldt overigens voor heel British Columbia. Opvallend is verder hoe schoon het hier is. Niemand gooit het afval van zich af, alles gaat keurig in de prullenbakken. Een idealist vist de blikjes en plastic flesjes uit  de prullenbakken: ‘I want to leave a better world for my niece en nephews.’ Dat hij 5 cent per item krijgt zal mooi meegenomen zijn.
De Nederlandse stranden zien er na een dagje zomer volgens ons nogal anders uit. Waarom krijgen de Canadezen het wel voor elkaar hun land schoon te houden? Dit kan toch niet alleen aan de 5 cent statiegeld op blikjes en flesjes liggen?  
’s Avonds rijden we een deel van de wijnroute en zien de gigantische wijngaarden tegen de hellingen. Helaas zijn de proeverijen alleen overdag J



No comments:

Post a Comment