Sunday, July 22, 2018

20 juli 2018 - Koud en nat in de tent


De rit van Jasper naar Clearwater is een lange doffe ellende van regenbuien. We hadden het al gezien op Weather Chanel, het zou nat worden. Ook hier werken ze met codes en er gold een code oranje voor Clearwater. Dangerous cells, lots of water, heavy thunderstorms etc. Omdat ze op die weerprogramma’s het nieuws elk kwartier opnieuw vertellen, lijkt het steeds heftiger te worden. Opgewekt op stap dus, weg uit het zonnige Jasper. Maar Weather Chanel had gelijk.
Zo jammer, want nu zien we de hoogste berg van Canada, Mount Robson niet. Hij is gehuld in een dikke mist van wolken, helemaal niets te zien. Meteen door naar Clearwater dus, waar we de komende twee nachten in een tent zullen slapen.

Het weer knapt gelukkig wat op en we checken in bij Cedar Haven Lodge, waar tenten en cabins verhuurd worden in het bos op de berg. Overigens hebben we het niet over een tweepersoons tentje met luchtbedden, maar over een grote tent met een king size bed en een badkamer. Het zijn niet de luxe tenten zoals we die in Zuid-Afrika en Namibiƫ hebben gehad, maar prima voor ons. En: er is een kachel, yes!


We trekken het Well’s Gray provincial park in om de watervallen te bekijken. De Helmcken Falls liggen het diepst in het park en zijn met hun 75 m de hoogste. Het gebergte hier is ontstaan na vulkanische uitbarstingen, aan de steenlagen is dit nog te zien. De waterval is niet alleen hoog, maar ook 23 m breed en het water dondert dan ook echt met een boel lawaai naar beneden om terecht te komen in een grote ronde holte die is ontstaan door de waterval.


De Dawson Falls zijn vooral spectaculair omdat ze 107 m breed zijn en omdat je er zo in zou kunnen stappen. Je staat gewoon met je voeten aan het water, geen hekjes. Doodeng zijn de kleine kinderen die vlak langs het randje staan. Een misstap en weg kind.


In de supermarkt in Clearwater halen we steaks, brood en sla voor vanavond. In Cedar Haven is een buitenkeuken met gasbarbecue, dus Henk kan helemaal los en we eten zalig!


’s Avonds is het vooral koud, dus lange broek aan en een dik vest. Ondanks de kachel binnen duurt het lang voor we eindelijk warm worden in bed. Morgen een kruik.

Deze beauty zagen we vandaag ook nog:


Oh en dan die muggen, was hierover al iets geschreven? We dachten dat het niet erger kon, maar weten nu dat je voor de meeste muggen echt naar Well’s Gray moet. Ze hebben al gestoken voordat je je hebt ingesmeerd. 

No comments:

Post a Comment