Sunday, July 29, 2018

29 juli - Met de boot terug, Vancouver


We vertrekken op tijd uit Victoria omdat we niet kunnen voorzien hoe lang de reis naar de ferry zal duren in verband met alle constructions rondom Victoria. En ook al is het zondag, het is erg druk op de weg. We zijn echter zo ruim op tijd dat we een boot eerder kunnen nemen. Mazzeltje.
De bootreis is prachtig. We varen tussen tientallen Golfeilanden door. Sommige zijn onbewoond, maar er zijn ook eilandjes met geweldige huizen aan de waterkant. Steigertje, bootje, het goede leven trekt zich aan ons voorbij.


Om half 1 meren we aan op de aanlegsteiger van Tsawassen. We gaan eerst naar de outlet bij het internationale vliegveld van Vancouver. Grappig is dat deze outlet van dezelfde eigenaar is als die in Roermond, alleen komen daar de vliegtuigen niet zo laag overheen scheren.

Het is ongelooflijk druk in de outlet, vooral met Indiƫrs en Japanners (of Chinezen? Ooit vertelde collega Berry dat je het verschil tussen Japanners en Chinezen niet kunt zien maar alleen kunt horen: Chinezen zijn heel luidruchtig en Japanners zijn rustig!). Het lijkt wel alsof sommigen zo uit het vliegtuig naar de outlet zijn gegaan, want we zien families die de grote koffers nog bij zich hebben.
In de Nike store hangen ze er met de benen uit. Lastig zoeken tussen de sneakers die in alle soorten en kleuren door elkaar staan. Vind je iets wat je leuk vindt, dan zijn ze er weer niet in de juiste maat. Er zijn ook wat stellingen waar schoenen staan die er wel in alle maten zijn, maar uiteindelijk is de keus maar beperkt uit circa 30 verschillende modellen.

In de Gapstore is het al net zo’n rommeltje. Eigenlijk is een outlet maar raar. Je koopt voor de helft van het geld merkkleding die veelal van vorig jaar is. Als je in de opruiming merkspullen koopt, kost het ook de helft van het geld maar heb je kleding van dit jaar.


Van het vliegveld rijden we naar Vancouver. Vanaf de brug zien we de skyline van de stad, die hier vooral uit dicht op elkaar gepakte woontorens bestaat. Het oogt wat rommelig. Door de drukte van Vancouver City rijden we naar Vancouver North, aan de andere kant van het water, waar we een AirBnB hebben via Booking hebben geboekt voor twee nachten. Het traject voorafgaand aan deze boeking is wat schimmig. We moeten ons om 16 uur melden bij een flat, een getal intypen om binnen te komen en zullen daar onze ‘greeter’ zien die ons naar het appartement zal brengen. Het gaat wonderwel goed en we krijgen een appartement op de vijfde verdieping. Woonkamer/keuken, slaapkamer, badkamer en balkon. Op het eerste gezicht ziet het er allemaal keurig uit, alleen is het verschrikkelijk heet binnen. Geen airco, alleen een kleine ventilator. Onze auto kunnen we kwijt in een parkeergarage voor 20 $ per nacht; dit was er niet bij vermeld.
Ook op het balkon is het vreselijk warm. Het is buiten 33 graden en de warmte kan er blijkbaar niet weg. Net als in Nederland is het hier al weken heet en droog, zijn de grasvelden en weiden geel en snakt iedereen naar regen en koelte.
We slepen de ventilator ernaartoe voor een beetje frisheid, maar het helpt nauwelijks.

We besluiten om morgen met de waterbus naar Vancouver te gaan en voor nu hier te blijven. Om met de auto terug te gaan naar die hete en drukke stad (we zagen op de weg hiernaar toe een lange file bij Stanley Park) zien we niet zitten.
We eten in de buurt en halen vast ontbijt voor morgenvroeg.

No comments:

Post a Comment