Tuesday, July 26, 2011

Maandag 25 juli, Radium Hot Springs

Met een stralend zonnetje vertrekken we rond 10 uur uit Banff. Vandaag een korte rit van 135 km. We bekijken in Banff nog eerst het Banff Springs Hotel, een prachtig kasteel uit 1888 dat gebouwd is voor de mensen die aan de spoorwegen werkten. Nu een luxe oord voor toeristen, waar dure auto's en VIP-bussen af en aan rijden.


Via Kootenay National Park rijden we langzaam naar Radium Hot Springs. In vergelijking met de spectaculaire hoge Rockies zijn de bergen hier natuurlijk kinderspel, maar dat neemt niet weg dat ze ook mooi zijn. Minder hoog, minder sneeuw, meer bos en vooral prachtige wetlands tussen de weg en de bergen. Geen beren, geen herten, geen schapen.

Radium Hot Springs is een klein plaatsje dat vooral bekend is vanwege de warmwaterbronnen die hier aan de oppervlakte komen. Het hete water wordt in twee baden afgekoeld tot 29 en 39 graden. Het bad ligt op een mooie plek, omringd door bergen. We huren een handdoek en begeven ons tussen de andere badgasten. Eerst even wat baantjes trekken in het 29 graden-bad, en daarna lekker sudderen in die van 39 graden. Naast ons poedelt een Amish-familie. Oma in rolstoel, twee vrouwen met wit kapje op en een lang badpak, en een man met ringbaard en t-shirt.

We rijden door naar het hotel. Prestige, een mooie grote kamer met uitzicht op de bergen. We dumpen onze spullen en rijden dan naar Lake Invermere. Het water van het meer is te koud om in te zwemmen, maar het park eromheen is lekker om even te zitten lezen.

's Avonds gegeten in het restaurant bij het hotel, het parkje bekeken dat door de plaatselijke Rotary is aangelegd (twee banken, gras, een steen en een half hek - blijkbaar was het geld toen op) en daarna bekeken waar we morgen naar toe gaan: Nelson, een lang stuk, en onderweg naar Fort Steele.

No comments:

Post a Comment