Sunday, July 24, 2011

Zondag 24 juli, Banff NP

Een heldere dag, dat belooft veel goeds. Na het opeten van de laatste dreuge meuk breudjes met pindeukeus zijn we naar Banff gegaan om kaartjes te halen voor wandeltrails. Bij de Subway een broodje voor tussen de middag gehaald en toen het park in. Doel was om naar Lake Moraine te gaan, gezien de ervaringen van gisteren bij Lake Louise. Echter, toen we de weg in naar het meer wilden indraaien, werden we tegengehouden door een parkwachter die vertelde dat het te druk was. #$%&^#@ ... 50 km voor nop gereden. Omdraaien dus maar weer. In Lake Louise dorp een nieuwe bestemming opgezocht, de Bow River Parkway. die terugleidt naar Banff en waar allerlei mooie dingen te zien zijn.
 
Het bleek een goede keus. Bij de eerste stop, een mooi uitzichtspunt over de Bow River, wandelen we een eind het bos in, langs een lieflijk riviertje. Verder staan we minuten lang te kijken naar een onwijs lange trein die langs de rivier trekt. Vooraan drie locomotieven en nog één halverwege de ongeveer 150 wagons. Veel wagons zijn zelfs dubbel beladen, met twee containers.

Bij Castle Mountain, doeltreffende naam want de bergwand lijkt echt op een kasteel, zoeken we een picknickplek met uitzicht op de rivier. Naast ons wordt heftig gebarbecued; vier volwassenen en een kind die zich allemaal met dezelfde hamburgers bemoeien en vreselijk druk zijn met van alles en niks. Mooi om te bekijken.
Het is een heerlijke plek om te zitten. Geweldig uitzicht, zon, lekker broodje en weer een trein ... lang genieten.

We rijden verder en stuiten op een traffic jam. Dat kan niet missen, daar is een beer. En inderdaad, een beer aan de kant van de weg, met een jong zelfs. De beer trekt zich niets aan van alle fotograferende oh en ah roepende kijkers, en struint rustig verder; het jong stuitert erachteraan, klimt eens in een boom en waggelt verder. De voorraad auto's groeit aanzienlijk, tot er een bus aankomt waaruit een behoorlijk opgewonden man stapt en schreeuwt: 'Get back in your cars. Those are wild animals.' Er wordt wat gemopperd en gelachen, maar toch stapt iedereen weer keurig in zijn auto!


Een eindje verder staat een berggeit langs de kant van de weg. Ook dit beest trekt zich niets aan van langsrijdende fietsers of auto's. Hij blijft rustig staan zodat we hem eens goed kunnen bekijken, en blijkt zelfs niet te beroerd even vlak langs onze auto te lopen zodat we hem van heel dichtbij kunnen zien.


Op Moose Meadow is geen moose te bekennen. Het blijkt volgens de info een wei te zijn waar zelden mooses worden gezien. Vandaar de naam? De wei is overigens supermooi, dichtbegroeid met wilde bloemen in alle kleuren.
Na al dit moois komen we ook nog twee herten tegen met mooie grote geweien, en nog twee berggeiten.
Bij Banff gaan we naar het Willy Wonkameer, volgens het boekje heet het Minnewankameer maar dat konden we niet onthouden. Een stuwmeer vlak bij Banff, met veel dagrecreanten. Het is inmiddels 6 uur, dus de grootste drukte (vakantiegangers, maar ook veel locals - zondag) is voorbij. We lopen een stuk langs het meer en koelen af op de rotsen.

In Banff halen we wat te eten van de deli-afdeling in de supermarkt. Daarna nog een lange wandeling langs de Bow River in Banff. Kilometers genoeg gemaakt vandaag, en niet alleen in de auto.


Morgen naar Radium Hot Springs via Kootenay NP.

3 comments:

 1. Wauwie die beer is zo lief!
  Ziet er allemaaaal super uit!
  Al boom/meer/bergmoe;)?

  xx lis

  ReplyDelete
 2. Nee hoor. Wel veel bomen, maar heel anders dan toen in Finland. Veel opener. Mooi land.

  ReplyDelete
 3. lief zo'n beertje. Te gevaarlijk om te knufffelen. Mijn jongens hebben een eendje gered van de dood. Ook ontroerend, twee grote kerels met een klein eendje dat ze van de weg haalden en hem weer in de sloot zetten.
  Prachtige plaatjes van Canada.Geniet van al het moois.
  Ton

  ReplyDelete