Tuesday, July 19, 2011

Dinsdag 19 juli, Vancouver - Merritt

Terwijl we staan te wachten op de auto die opgehaald wordt door iemand van het hotel, rijdt de 0-benige rolstoel een eindje verder op de stoep. Opeens verdwijnt hij in een gangetje, waar tegelijkertijd een 2-benige rolstoel uit komt rijden. Ik zag deze wisseling, Henk niet .... Hilariteit!
We hadden bedacht om landelijk naar Merritt te rijden. Geen interstates dus, maar parallelwegen die rustiger zouden zijn en veel meer moois te zien zouden geven. Dit bleek een slecht plan. Na anderhalf uur waren we nog steeds niet uit de verstedelijkte omgeving van Vancouver, omdat deze weg ongeveer elke 500 m een stoplicht had. Tomtom omgezet en gauw naar de snelweg dus.
We hebben Fort Langley bekeken, een openluchtmuseum. In deze handelsmissie werd vooral bont bewerkt en verhandeld. Het fort werd steeds belangrijker toen de handel met Europa en China toenam. In het fort is de Britse kroonkolonie British Columbia uitgeroepen.


Hierna door naar Merritt. De bergen werden steeds hoger, de toppen steeds steiler en de wolkenmassa's steeds lager en dreigender. Mooi, maar ook angstaanjagend. De temperatuur zakte van 19 naar 11 graden. Dit belooft weinig goeds.

Maar, aan de andere kant van de heuvels werd het vriendelijker. De toppen vlakten af, de wolken losten op en de zon ging schijnen. We bereikten Merritt, een klein plaatsje in een dal, temidden van glooiende heuvels. Merritt is druk doende een toeristische attractie te worden. Ze doen dit door veel muziekevenementen te organiseren, en dan elke artiest die heeft opgetreden een handafdruk in een tegel te laten maken, een soort Walk of Fame. Verder zijn er veel muurschilderingen, ook van muzikanten die hier zijn geweest.

Het hotel, Best Western, is een stuk beter dan dat in Vancouver. Eigenlijk gewoon ouderwets Amerikaans: groot en veel. We kunnen de zooi weer kwijt zonder onze nek te breken, en hoeven niet bij elke gang naar de wc over een koffer te springen. Verder een koelkast en magnetron op de kamer, en zelfs een balkon.  Lekker!
Bij de Wal*Mart boodschappen gedaan en toen naar het zwembad. Een overdekte die we voor ons alleen hadden. 500 m gezwommen en toen in de hot tub.
Op de kamer gekookt = een maaltijd in de magnetron zetten, en besloten om het hotel voor morgen maar over te slaan. We zouden voor twee dagen naar een buffelranch, maar gezien de weersverwachtingen in dat gebied (koud en nat), zagen we de minikamertjes in het donkere houten huis toch niet zo zitten. Alleen een bed om op te liggen en verder niets, dan worden we knettergek. Dus we hebben twee andere hotels geboekt. Leve internet!

No comments:

Post a Comment