Wednesday, July 20, 2011

Woensdag 20 juli, Merritt - Kamloops

Geen ontbijt in het hotel, dus we eten op het balkon. Een restje yoghurt van gisteren en smaakloze kunstgebittenbroodjes uit de supermarkt. Net als Amerikanen, kunnen ook Canadezen geen brood bakken.
We vertrekken laat, hoeven niet ver vandaag. Via de snelweg maar 90 km. We kiezen voor een landelijke route met een grote omweg, langs een aantal kleine meren. Een groot deel ervan gaat over een onverharde weg die meestal goed bereidbaar is, maar soms wat glibberig (wegwerkzaamheden, rul zand).
De omgeving is prachtig. Glooiende heuvels die oplichten door de zon, gladde meertjes, kronkelende riviertjes, veldbloemen in vele kleuren, oude oma Duck-schuren, boerderijen met koeien, vreemde vogels en een paar herten.
In de atlas is het niet te vinden, maar waarschijnlijk zijn we ook door een indianengebied gereden. Het gebied was net als in de VS omheind door hekken en de zooi rondom de huizen lijkt op wat we in vorige jaren zagen in indianenreservaten. Dode honden aan de kant van de weg ontbraken echter.
De rough road duurt lang, maar het was de moeite waard.
Rond 2 uur in Kamloops aangekomen in een Best Western hotel wat we gisteren hadden geboekt. De jongen aan de balie was erg geïnteresseerd in Nederland, hij ging er zelf studeren binnenkort.
De kamer is als vanouds een balzaal, zo hoort het. In de fitnessruimte een stuk gerend op een loopband en daarna 500 m gezwommen. Ook hier het zwembad voor ons alleen, sjiek!
Verder nog wat spijkerbroeken voor Henk gekocht en, speciaal voor Liske en Anne: een Ben&Jerry's met chocoladepinda's. Oh ja, we kunnen hem niet meenemen, dus we hebben hem vast voor jullie geproefd ;)

3 comments:

 1. Zo, de zwemkleding is ingewijd! Mooie verhalen weer.
  Wij zijn inmiddels onze koffers ook aan het pakken.Het weer zal ons daar niet meevallen dus veel vesten en lange broeken.
  Wij hebben geen pc mee dus we gaan jullie een weekje missen.Veel plezier daar en tot volgende week.
  Knuffel,
  Ton.

  ReplyDelete
 2. Owww wauww supermooie foto's! en die beer is frikking eng!
  xx
  lis

  ReplyDelete
 3. ja hoor... lekker gierig om ben&jerry voor jezelf te houden...
  xx anne

  ReplyDelete