Wednesday, July 27, 2011

Woensdag 27 juli, Osoyoos

Na de gebruikelijke pindakaasboterhammen, vertrekken we voor de rit naar Osoyoos. Osoyoos ligt tegen de Amerikaanse grens aan in het enige woestijngebied dat Canada heeft. En dat is mooi, want dan wordt het eindelijk eens een keer goed warm!
Onderweg drinken we koffie in Grant Forks, een plaatsje dat zijn bestaan dankt aan de spoorwegen en de mijnbouw. Gezien de namen van de winkels en de spullen in de etalages, zijn hier veel Oost-Europeanen naar toe getrokken.
Hoe dichter we bij Osoyoos komen, hoe bossiger en geler de vegetatie wordt. De beloofde cactussen komen we niet tegen, maar dat we in een droger gebied komen is duidelijk. Alsof we weer in Nevada rijden.


In dit gebied wordt veel fruit en wijndruiven verbouwd. Aan de kant van de weg dan ook vele fruitstallen, of uitgebouwde schuren waar je naast fruit ook ingemaakte groenten en jam kan kopen.


We naderen Osoyoos vanaf een berg. De stad ligt er prachtig bij. In een diep dal aan een prachtig meer, omringd door wijnvelden en vol in de zon. De temperatuur is opgelopen tot 27graden, zo warm hebben we het nog niet gehad deze vakantie.

We rijden door naar het hotel, Coast Osoyoos. Het ligt pal aan het strand. Het kost even wat moeite om een kamer met uitzicht op het meer te krijgen, maar het lukt gelukkig toch. Elke keer hetzelfde gezeur: eerst word je op een kamer met uitzicht op de parkeerplaats gezet, en als je dan een beetje gaat drammen
over 'made the reservation in January', dan lukt het meestal wel een betere kamer te krijgen.
Via de balkondeur kunnen we zo het strand oplopen, geweldig. Er zit niet meer dan 5 m tussen onze kamer en het water.

We dumpen onze spullen en hebben de rest van de middag heerlijk op een strandstoel doorgebracht met een spannend boek. Het water van het meer was te koud om te zwemmen vond ik, Henk ging er wel heel stoer in. En natuurlijk hebben we vriendelijk teruggezwaaid toen de kerstman op zijn waterscooter langskwam!

Morgen naar Manning Park. Best jammer, want in Osoyoos hadden we graag nog een dagje gezeten. Echter, dan zonder een bovenbuurman die denkt dat hij de Osoyoose avondvierdaagse op zijn hotelkamer moet lopen.

No comments:

Post a Comment